Megalakulás

 „A Magasságbeli megszentelte hajlékát, benne lakik, és az nem remeg meg.”

Kedves Házfőnök úr! Kedves Hatok!

Szeretnék röviden beszámolni arról, hogy július 13. este megalakult a Casamari. A Casamari egyfelől azáltal alakult meg – hisszük, reméljük, bizodalmunk ez – hogy az Úr akarta, hogy legyen. Bizodalmunk van abban, hogy Ő építi ezt a házat Máriának. Másfelől – a mi oldalunkról – a Casamari azzal alakult meg, hogy vállaltunk egy elkötelezettséget ebben a házban. Kimondtuk: érezzük az Úr hívását, hogy itt szolgáljunk, és egyfajta ígéretet tettünk. (…) Tagjaink nem ugyanazon módon tartoznak a Casamarihoz – különbözők az elkötelezettségek, különbözők a feladatok, amiket végzünk.Ami összekapcsol minket, az a meggyőződés, hogy az Úr hívott minket a Casamariba. A Casamarinak még nincs rögzített szabályzata. Ami „van”, hogy akik a Casamari elkötelezett tagjai, azok egyfajta ígéretet tettek a következőkre: mindennap imádkozik, az imádság útján van kísérője (lelkivezetője), részt vesz a Casamari munkájában. Az év során a következő szolgálatokat tudjuk a Regnum számára felajánlani:

  • 2013.11.29 – 12.01 Vezetői-lelkigyakorlat, Viczián-tanya (ifjúsági tiszttel egyeztetve)
  • 2014.03.14-16 v. 03.21-23 Ifjúsági-LGY, Csobánka (Senior-tiszt-jelöltekkel egyeztetve a tényt. Ha lesz Senior-tisztünk, akkor egyeztetünk majd a tényleges szervezésről)
  • két meghirdetett Akathisztosz-éneklés (időpont szervezés alatt)
  • a nyáron: Rétegtábor, lelkinap (felajánlás a részünkről, még nem egyeztettünk a réteggel)

Jelen levelemmel kérem a Casamari működésére a jóváhagyásotokat! Isten áldjon! Szeretettel: Gabcsa

Kelt Zalaszentbalázson, az Úr 2013. évében, Szent Domonkos napján

Szeretve Tisztelt Casamari Közösség!

Szívből és támogató imával gratulálok a megalakuláshoz! Nagy öröm számomra, hogy a Regnum egyre több jelét mutatja: hogy lelki közösség szeretne lenni. Ennek ilyen most meggyulladt mécsese a Casamari közösség tagjainak lelkülete. Érdemi Hatok összejövetel már nem lesz, legfeljebb a HGY-n finomítunk. Az Ötök a házfőnök tanácsadó testülete, gondolom, most látatlanban is azt javasolják, hogy hagyjam jóvá a megalakulást. Ezennel meg is teszem. És 12-éves házfőnökségem utolsó, emlékezetes döntése ez, szívembe zárva viszem magammal a többi szép történet mellett…

Isten áldjon Mindnyájatokat! M. Béla RM házfőnök