A Casamari indulása

A Casamarinak még nincs rögzített szabályzata. Ami „van”, hogy akik a Casamari elkötelezett tagjai, azok egyfajta ígéretet tettek a következőkre:

  • mindennap imádkozik
  • az imádság útján van kísérője (lelkivezetője)
  • részt vesz a Casamari munkájában.

A Casamari egyfelől azáltal alakult meg – hisszük, reméljük, bizodalmunk ez – hogy az Úr akarta, hogy legyen. Ő épít Házat Máriának – miközöttünk.

Másfelől – a mi oldalunkról – a Casamari azzal alakult meg, hogy vállaltunk egy elkötelezettséget. Kimondtuk: érezzük az Úr hívását, hogy itt szolgáljunk, és egyfajta ígéretet tettünk. Ennek a szövege a következő volt:

„Bizodalmam az Úrban, hogy Ő építi ezt a házat: Mária Házát.
Bizodalmam az Úrban, hogy Ő hívott ide engem, és én … követem ezt a hívást.
Ígérem, hogy amíg csak Ő akarja, ebben a Házban szolgálom Őt.”

A „bizodalmam az Úrban” kifejezés talán kicsit modoros, de kifejezi a következőket:

  • az Úr hívására akarunk bizalommal válaszolni
  • van valamilyen „fogadalom” vagy ígéret jellege. Ebbe az ígéretbe beleértjük, hogy elkötelezetten törekszünk arra, hogy minden nap imádkozzunk, ill. hogy a lelkiéletben egy kísérőre akarjuk bízni magunkat. Ugyanakkor az imádság és a kísérés módját illetően, mivel nagyon különböző élethelyzetben vagyunk, nincsenek általános elvárások – mindenki maga kell megtalálja, mit is kér tőle az Úr ezen a területen.

Fontos leszögezni: ha valaki „nem tett bizodalmat”, attól még ugyanúgy szolgálhat a Casamariban, mint mások. Inkább a Casamari egésze, céljai szempontjából fontos, hogy ezt az ígéretünket az Úr kezébe 2013. Július 13-án, Szentjakabfa templomában, tizenöten letettük.