Gyakori kérdések

Casamari egy hibásan ragozott és hibásan összeírt latin szóösszetétel?”  Nem. Ez először is egy olaszországi ciszter kolostor neve (ami a jútyúbon itt látható is). Persze az olasz kifejezés a Casa Mariae latin szóösszetételből ered. Meg időnként éttermek is használják.

“A lelkigyakorlaton végig ott kell lenni?”  Igen, a lelkigyakorlaton végig ott kell lenni.
“És mit csináljak,  ha péntek este még csapatom van?” Ügyesen szervezd meg, hogy a kezdésre ott legyél. A szeretet találékony. (Szent Pál).

“Mit csináljak, ha az imában nem történik SEMMI?”  Először is győzd meg Gabcsát arról, hogy TÉNYLEG semmi nem történt. A többi már gyerekjáték!

“Jelentkeztem lelkigyakorlatra, de mégsem tudok jönni, ugye nem gond?” Általában nem, de volt olyan lelkigyakorlat ahol a jelentkezők egyharmada mondta vissza az utolsó két hétben. Ez már azért …

“Csak az lehet Casamari-tag, akit a Gabcsa meghív?”  Sajnos nem, ennél még sokkal szigorúbb a felvétel első szempontja: csak az lehet Casamari-tag, akit maga az Úr hív közénk. Persze az igazi kérdés, hogy ezt honnan lehet megállapítani … De ha az Úr hív, akkor mi nem fogjuk megakadályozni!

“A lelkigyakorlaton  a kiscsoportban lehetek a csapattársaimmal?” Általában nem ilyen alapon osztjuk be a csoportokat.

Folyt. köv.